Login
or
Sign Up

Inspiracija

U salonima keramike Leo-Gres, pronaći ćete inspiraciju i mnogo ekonomičnih,luksuznih i elegantnih rješenja za uređenje vašeg životnog prostora. Ukoliko vam je potrebna profesionalna pomoć da svoje ideje uobličite u prostor iz snova možete potražiti pomoć našeg stručnog osoblja, a predstavićemo vam nove ideje kao i najsavremenije trendove u oblasti uređenja enterijera i eksterijera. Naš cilj je da vam predstavimo vrhunske materijale italijanskih proizvođača i da kao uvoznici njihovih proizvoda učinimo vaše domove ugodnim, a poslovne prostore neponovljivim.

Kupatila

Uz pomoć Leo Gres tima profesionalaca možete doći do najboljeg idejnog rješenja za uređenje vašeg kupatila. Sve što je potrebno jesu dimenzije prostora kojeg želite da uredite te uz pomoć našeg dizajnera enterijera, možete dobiti kupatilo po vašoj mjeri.  

Do tada, uživajte u galeriji u kojoj predstavljamo vrhunski kvalitet i  jedinstveni italijanski dizajn.

Dnevni boravak

Vaš dnevni boravak trebalo bi da predstavlja oazu udobnosti i funkcionalnosti. Bilo da se odlučite za drvene obloge ili čistoću ploča granitne keramike Leo-Gres vam može ponuditi najbolje rješenje.

Kuhinje

Keramika je sastavni dio svake kuhinje, a kvalitetna, dizajnerski osmišljena keramika učiniće svaki prostor posebnim. Uređenje kuhinje može biti pravi izazov, dopustite nam da ga podijelimo sa vama.

Trpezarije

Od svih prostorija trpezarija je posebno mjesto koja, kao takva, zaslužuje jedinstven dizajn. Prostorija koja  okuplja porodicu, prijatelje i sadrži mnogo lijepih uspomena često predstavlja centralno mjesto u svakom domu.

Spavaće sobe

Za uređenje spavaće sobe pustite mašti na volju i ne zaboravite to nije samo prostorija za “prespavati”. Potrebna joj je toplina, funkcionalnost i udobnost za trenutke mira i opuštanja. U bogatoj ponudi Leo-Gres salona, možete pronaći idealnu podnu oblogu za vašu spavaću sobu.

Eksterijer

Kreiranje savršenog eksterijera u kojem ćemo provoditi najljepše trenutke tokom vrelih ljetnjih mjeseci nije nimalo lak zadatak. Bilo da imate nekoliko kvadrata balkona, terasu ili veliku okućnicu uz malo truda, i dobru ideju možete stvoriti vlastitu oazu mira.

Poslovni prostori

Prodajni prostor može biti samo još jedan od bezbroj sličnih  ili uz adekvatno uređenje, može postati mjesto u kojem će se kupci osjećati ugodno, rado mu se vraćati i pretvoriti ga u svoj prvi, a možda i jedini izbor.

Javni prostori

Najveći profesionalni izazov arhitektama predstavlja uređenje javnih prostora. Najljepši gradovi na planeti poznati su po zanimljivim građevinama, do perfekcije osmišljenim trgovima, parkovima ili recimo holovima  metroa među kojima je najljepši, onaj u Moskvi.

Ugostiteljski objekti

Sa sigurnoću možemo tvrditi da prilikom izbora restorana većina posjetilaca uzima u obzir uređenje enterijera, jednako koliko kvalitet hrane i pića. Koliko je važan enterijer svjedoče brojne uspješne priče svjetski poznatih restorana koji se osim dobre hrane, izdvajaju i po posebno dizajniranom prostoru.

Bazeni

Pločice za bazene moraju biti izuzetno otporne i izdržljive, zato se proizvode na visokim temperaturama pečenja i to iznad 1.200 stepeni, a za zidove bazena se uglavnom koriste mozaici koji se sastoje od kvadratnih pločica veličine 2,5 x 2,5 cm zalijepljenih za mrežicu. Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača keramike za oblaganje bazena je italijanska kompanija Appiani.

Granitne fasade

Fasade građevinskih objekata moraju da zadovolje standarde kvaliteta materijala i propise koji se odnose na toplotnu izolaciju objekta samom činjenicom da su neprestano izložene različitim atmosferskim uticajima. U Leo-Gres ponudi možete pronaći vrhunske granitne ventilisane fasade, modernog dizajna koje pružaju najbolju termo izolaciju bez obzira da li je spoljna obloga od lakih ili teških elemenata.

Hoteli

Kada je riječ o hotelima i utisku koji žele da ostave na posjetioce, bez sumnje – enterijer je navažniji faktor. Ekskluzivnost i imidž hotela određeni su već pri samom ulasku u objekat, a osim vizuelnih zahtjeva neophodno je ispuniti i tehničke uslove. Tradicija, inovativnost i uporno insistiranje na kvalitetu  proizvoda osnovni su razlozi što iza najboljih svjetskih hotela stoje brendovi grupacije Florim.