Login
or
Sign Up

CERSAIE 2018: Budućnost keramike je stigla

Trideset i šestu godinu zaredom, CERSAIE je potvrdio status nezaobilazne tačke susreta arhitekata, dizajnera, proizvođača i distributera. Trideset i šestu godinu zaredom, CERSAIE je predstavio trendove i stilove koji će obilježiti svijet kupatila i keramike. Trideset i šestu godinu zaredom, CERSAIE je dokazao da umjetnosti nije mjesto samo u galerijama, no i u svakodnevnim životima. Tokom pet dana trajanja sajma, više od 100.000 posjetilaca imalo je priliku da, koračanjem kroz paviljone izložbenog centra „Bologna Fiere“, otkrije, kako budućnost keramike, tako i viziju savremenog kupatila. Ipak, u ovom bogatstvu noviteta, pojedina imena su se izdvojila. Ovo je naša selekcija „najboljeg od najboljih“.  

FLORIM

Pod sloganom „Discover the Future“, Florim je Cersaie 2018 obilježio grandioznim formatima te zvjezdanim dizajnom, još jednom potvrđujući da je ime „Florim“ s razlogom sinonim za renomiranu italijansku keramiku. Među izloženim, najviše pažnje je zasigurno privukla kolekcija „Étoile de Rex“, ali svakako se ne mogu zanemariti ni riječi hvale koje su međunarodno priznati dizajneri imali za 3D keramiku kolekcije „Rilievi by Zaven“.

Étoile de Rex

Rilievi by Zaven

 

FLAMINIA

„Boja inspirisana flamanskim slikarstvom postaje integralni dio brenda Flaminia.“ Premda je tim riječima sama Flaminia sažela svoje Cersaie dane, stvarnost je daleko kompleksnija. Nesumnjivo, Flaminia je sačuvala koncept boje kao esencijalnog elementa dizajna, ali je ove godine otišla i korak dalje u pretvaranju kupatila u mjesto koje će biti mnogo više od funkcionalnog prostora. Ove godine, Flaminia je na Cersaie predstavila kupatilo koje je definicija estetske funkcionalnosti i koje plijeni jednostavnim, ali živopisnim stilom. Kako ove riječi izgledaju u praksi – pogledajte sami.  

JACUZZI

Samo je jedan Jacuzzi. I nema dileme da je jedinstvenost ovog brenda etablirana i na Cersaie 2018. Uz hidromasažne kade „Skyline“ i „Virtus Spa“, Jacuzzi je ovog septembra u Bolonji premijerno prikazao i inovaciju koja će, kako kažu, redefinisati privatni wellness iz tehnološkog, ali i konceptualnog ugla gledanja. Ime te inovacije je ARGA i sudeći po reakcijama stručnjaka i hedonista, uskoro ćemo moći da kažemo: Samo je jedna ARGA.
Sticky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*