Login
or
Sign Up

CERSAIE 2019: Samo je evolucija konstantna

Sa više od 111,000 posjetilaca i 800 izlagača, CERSAIE 2019 je 37. godinu zaredom potvrdio status nezaobilazne odrednice u industriji kupatila i keramike. Od 23. do 27. septembra, posjetioci su imali priliku da otkriju proizvode, materijale, oblike i tehnologije koji jasno govore da su arhitektura i dizajn univerzum u kojem je samo evolucija konstanta. Prikazavši da umjetnost ne poznaje granice, CERSAIE 2019 je još jednom nadmašio samog sebe. Od izloženih noviteta, za vas izdvajamo selekciju onih koje danas možete da gledate na fotografijama, a uskoro i u Leo-Gres salonima.

FLORIM

U ime ljepote, inovacije i dizajna, Florim je i ove godine demonstrirao snagu svojih brendova da istovremeno ostanu vjerni svojim začecima, ali i postave nove standarde i trendove na tržištu granitne keramike. Da je konstantna inovacija ključ uspjeha, nesumnjivo je dokazala kolekcija „I Filati di Rex“, nastala u saradnji sa prestižnom kućom tekstila „Rubelli“. Oživjevši venecijansko naslijeđe ručno izrađene tkanine na keramičkim površinama monumentalnih veličina, Florim je još jednom potvrdio da „made in Florim“ nije etiketa, već obećanje kvaliteta.

I Filati di Rex

Među predstavljenim novitetima, od kojih svaki na sebi svojstven način priča jezik arhitekture i dizajna, svakako se izdvojila i kolekcija „Les Bijoux de Rex“. Inspirisane dragocjenim mineralima i definisane intenzivnim tonovima, „Les Bijoux de Rex“ površine su sa punim pravom upoređene sa remek-djelima izloženim u galerijama.

Les Bijoux de Rex

Ne bi trebalo zanemariti ni riječi hvale koje su arhitekte imale za „B&W_Marble“ – kolekciju u kojoj je priroda srela arhitektonsku percepciju, a hromatskoj dualnosti dala sasvim novu ekspresiju.

B&W_Marble

  Posjetiocima su pažnju privukli i noviteti s potpisom brenda „Cerim“, koji su tradicionalno otjelovili moć boje da definiše estetiku i atmosferu, ali i uspostavili harmoničnu vezu između klasike i savremene vizije keramike.

Crayons of Cerim

Rock Salt of Cerim

Elemental Stone

  Koji su još noviteti zasijali na CERSAIE 2019 – pogledajte u galeriji koja slijedi.  

Onyx&More

Buildtech / 2.0

 

FLAMINIA

  Na ovogodišnjem CERSAIE nastupu kuće „Flaminia“, u glavnim rolama su nastupili dizajn, boja i odgovornost prema prirodi. Kao globalni ambasador izvrsnosti „made in Italy“ proizvoda, Flaminia je u svom prepoznatljivom duhu posjetiocima ponudila imerzivno iskustvo koje je, ne samo oda vrijednostima brenda, no i ilustracija sposobnosti da se tradicija iznova reinterpretira u duhu savremenog doba. Kao izvor inspiracije, ekološka održivost je obilježila, ne samo ambijent, no i novitete, koji su, vještom igrom svjetlosti, zablistali kao arhitektonski detalji. Kroz 65 godina postojanja, Flaminia je u cjelosti transformisala svijet kupatila i „vodene sobe“ pretočila u ambijente komfora, dobrostanja i luksuza, a na CERSAIE 2019 je esencijalno poručila da joj nije mjesto u istorijskoj arhivi, već u budućnosti.    
Sticky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*