Login
or
Sign Up

Earthtech – kolekcija sa pogledom u odgovornu budućnost

Tehnički proizvod taktilnog dizajna i imena koji predstavlja njegovu višestranu prirodu: „zemlja“ kao bezvremenski materijal i planeta koju treba poštovati i zaštititi, a „tehnologija“ kao inovacija i sinonim visokih performansi.

Tehnologija:

Oslanjajući se na opsežnu arhitektonsku stručnost kompanije Florim, EARTHTECH / transformiše sirovinu u „tehničku zemlju“ pomoću obojenog keramičkog proizvoda (tj. proizvoda koji održava svoj grafički / estetski izraz u cijeloj debljini, čineći ga nepromjenjivim čak i u slučaju duboke abrazije na površinu) što daje novi oblik i otpor jednom od najstarijih građevinskih elemenata. Earthtech / ploče nastaju spontanim miješanjem malih fragmenata i pigmenata u različitim nijansama koji su pažljivo unaprijed odabrani. Rezultat je estetski jedinstven baš kao i raznolikost prirodnih elemenata.

Moderan i minimalistički stil

Sadržavajući moderan, minimalistički stil, ova kolekcija prihvata arhitekturu u simbiozi s pejzažom kroz neutralne i lako kombinovane boje predstavljene u dvije estetske porodice koje podsjećaju na velike ili male pahuljice. Opcije boja se kreću od ljestvice sivih do najsmjelijih nijansi jarko žute i crveno-narandžaste. Sadrži i četiri ukrasna elementa: tri cvjetna i jedan geometrijski. Earthtech / je ekološki prihvatljiv, organski materijal koji treba posmatrati i dodirivati. Zahvaljujući širokom rasponu površina Comfort, sjajna – svijetla i strukturisana – kolekcija odgovara bilo kojoj vrsti primjene.

Comfort

Nova površina Comfort rezultat je istorijske, industrijske stručnosti kompanije i predstavlja pravu revoluciju u korištenju keramičkih proizvoda. Udobnost kombinuje mekani, ugodni osjećaj mat površine s tehničkim performansama protiv klizanja (R10 klasa B i PTV> 36) što je čini posebno pogodnom za javne i komercijalne primjene, uključujući mokre i vlažne uslove.

Visoki sjaj

Ova površina djeluje s posebnom dubinom, dočaravajući tipičan izgled poliranih proizvoda i pružajući tehničke performanse vrlo slične ovim. Zapravo, visoki sjaj kombinuje sjaj i visoku otpornost na habanje – kvalitete koji se rijetko mogu naći u materijalu sa sjajnim efektom.

Hrapava obrada

Hrapava površina proizvoda na otvorenom izražava osjećaj grube zrnatosti, podsjećajući još jednom na svojstvene osobine ručno izrađenih proizvoda.
Sticky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*