Login
or
Sign Up

Florim objavio trinaesto izdanje Izvještaja o održivosti

Florim, grupacija sa čijom keramikom poslujemo je podijelio trinaesto izdanje „Izvještaja o održivosti“, dokumenta koji pruža transparentan, sažet opis rezultata kompanije do 2020. godine u ekonomskom, socijalnom i ekološkom smislu, a takođe postavlja ciljeve planirane za blisku budućnost.

Florim je Benefit korporacija sa certifikatom B Corp

Ovo izdanje govori o Florimovoj transformaciji u Benefit korporaciju i postizanju certifikata B Corp, dvije temeljne prekretnice na putu ka održivosti, koju je kompanija odabrala prije više od 13 godina i temelj ciljevima postavljenim za sljedeće tri godine, od kojih su neki navedenih u nastavku.
  • Florim može samostalno proizvesti do 100% električne energije u optimalnim vremenskim uslovima. Ako se u budućnosti ne postigne potpuna samodovoljnost, Florim će energiju koja nedostaje kupovati isključivo iz obnovljivih izvora sa certifikatom o porijeklu.
  • Florim će također podstaknuti zelenu mobilnost instaliranjem novih stanica za punjenje električnih automobila i proširiće kompaniju dodavanjem priključnih hibridnih vozila.
  • Kompanija će nastaviti pružati ekonomsku podršku lokalnoj zajednici i uvesti će inovativne tehnologije za podsticanje i motivisanje profesionalnog rasta zaposlenih kroz aktivnosti obuke (mikro učenje).

Ekonomska odgovornost

450 miliona eura je uloženo u posljednjih 9 godina. S ekonomske strane, Florim je zabilježio prodaju od preko 380 miliona eura. U posljednjih devet godina uloženo je 450 miliona eura, od čega je 50 miliona eura bilo u „zelene“ projekte, a 2020. svjedočili su jačanju međunarodnog prisustva otvaranjem novih vodećih trgovina u Frankfurtu i Londonu i izložbenog salona u Abu Dhabi-u. Jedna od važnih investicija bila je Florim Connections, novi oblik digitalne komunikacije dizajniran da održi dijalog s glavnim igračima na svjetskom tržištu i ilustruje im nove proizvode koristeći najnovije filmske i TV tehnologije.

Odgovornost za životnu sredinu

“Od 2012. godine, spriječili smo emisiju 95.144 tone CO2”, poručeno je iz Florima.
Ključna postignuća u zaštiti životne sredine bila su 95.144 tone CO2 koji nisu emitovani od 2012. godine do danas (12.593 tone tokom 2020. godine), što je ekvivalent CO2 apsorbiranom od 68.203 stabala. Ovaj rezultat omogućen je energijom koju generišu fotonaponski paneli, kogeneracijska postrojenja i dobra praksa u upravljanju plastičnom ambalažom.

Društvena odgovornost

U društvenoj odgovornosti posebno su se istakli protokol zaštite zdravlja i sigurnosti FLORIM CARE i podrška koju pruža Fondazione Ing. Giovanni Lucchese zdravstvenim organizacijama i institucijama u borbi protiv pandemije, kao i najpotrebnijim domaćinstvima u keramičkom okrugu. Detaljan izvještaj o održivosti možete pročitati ovde.
Sticky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*