Login
or
Sign Up

Italijanska elegancija u savršenim pločicama

Tradicija, inovativnost i dizajn, u kombinaciji s italijanskom umjetnošću – to su motivi kojima se rukovodi grupacija Altaeco, jedan od najpoznatijih proizvođača pločica i mozaika. Odlični proizvodi uvijek su rezultat domišljatosti jedinstvenih ljudi, kvaliteta materijala i posebne proizvodnje, a brendovi BARDELLI, VOGUE i APPIANI to definitivno jesu. Altaeco, sinonim za italijanske pločice i mozaike, proizvodnju je počeo krajem 19. vijeka, a za svoj rad dobio je brojne nagrade u Italiji i drugim evropskim zemljama.

BARDELLI

Keramika BARDELLI osnovana je šezdesetih godina prošlog vijeka i od samog početka se isticala po svojim kvalitetnim proizvodima. Veoma brzo postala je sinonim za savršen dizajn. Dugogodišnja saradnja s poznatim umjetnicima i dizajnerima uobičajena je praksa, a Gio Ponti, Piero Fornasetti, Marcel Wanders, Maddalena Sisto, Julia Binfield samo su neki od onih koji potpisuju kolekcije ovog brenda.

Pittorica

Kolekcija unutrašnjih podnih i zidnih pločica izrađenih od sjajnog kamena, uključujući četrnaest mat boja u tri kategorije – neutralne, pozadinske i dominantne boje. Svi Pittorica oblici i veličine, kvadratni 25×25 cm, pravougaoni 6×25 cm i trouglasti 25x25x35 cm, debljine 10 mm – mogu se miješati i usklađivati tako da stvore složene i kreativne dekorativne šeme.

Palladiana

Kada je riječ o kolekciji Palladiana, dizajneri su ovdje išli na hromatsko preklapanje kako bi dobili efekt kolaža. Tonovi i boje hrabro su korišteni, dok su zidovi i podovi u svojevrsnom prostornom kontinuitetu kolekcije. Ova porculanska pločica pogodna je za zidno i podno polaganje, a kolekcija je, uz šest različitih verzija, kompletirana s dvije obične varijante u bež i sivoj boji.

Corrispondenza

Ovo je kolekcija unutarašnjih podnih i zidnih pločica visokog sjaja, s mat završnom obradom. Sastavljene od sedam ručno izrađenih dekoracija, ove pločice dostupne su u velični 20×20 cm, debljine 7 mm.

VOGUE

Za brojne projektante i dizajnere, keramika VOGUE prvi je izbor. Ovaj brend, orijentisan na proizvode visokog tehničkog i estetskog kvaliteta, nudi veliki broj jednobojnih pločica različitih dimenzija i obrada, uz posebne prateće elemente. Italijanska tradicija, profesionalnost, istraživanje i razvoj te posvećenost dizajnu zaslužni su za uspješnost ovog brenda.

Confetti

Dizajn ove kolekcije je inspirisan motivima Milana, Rima, Venezije i Torina. Poredani u pravilnom nizu, sitni detalji ovih pločica ostavljaju utisak čiste radosti. Raznovrsni detalji na četiri vrste dezena – nazvani upravo Milano, Roma, Venezia i Torino – u šest kombinacija boja uspješno prenose taj osjećaj razigranosti u sve prostore. Format pločica je 25×25 cm, debljina 10 mm, a živi detalji upotpunjeni su s još osam kompatibilnih jednobojnih tonova. Želite li u svojim prostorima uživati u osjećaju razigrane radosti, Confetti je savršen izbor.

Materia

Materia je nova kolekcija pločica veličine 10×20 cm. Dostupne u osam različitih boja, sve pločice dolaze sa sjajnom završnom obradom ili u mat završnoj obradi. Svjetlo se odbija od površinske teksture, stvarajući svjetlosnu vibraciju koja „pomjera“ zidove. Strukture i boje ove kolekcije savršeno se prilagođavaju klasičnom okruženju, ali istovremeno ostavljaju utisak savremenog stila.  

Graph

Tri dostupne veličine i 29 boja serije Neutral i Color mogu se uskladiti s obojenim zidovima kako bi se stvorile bezbrojne kombinacije koje odgovaraju svakom okruženju u kojem će se koristiti Graph. Sa svojim mikro elementima i kontrastima boja, Graph ostavlja trag u svakoj sobi. U isto vrijeme, njegov diskretan dizajn olakšava uparivanje s drugim materijalima i namještajem, jer svaki dizajn enterijera treba obuhvatiti materijale koji „govore“ i „slušaju“ jedni druge.

APPIANI

Keramika APPIANI već 150 godina oslikava italijanski šarm u svijetu keramike. Inovativnost  i kvalitet su neizostavne komponente svake kolekcije i osnovni krivac za brojne simpatije arhitekata. Mljevenjem, presanjem, a zatim i pečenjem na visokoj temperaturi, svaki kvadratić nastao u prostorijama kompanije, posebna je vrsta umjetnosti. Boje, tekstura i poseban sjaj pločica čine svaki zid i pod jedinstvenim i upečatljivim. Važno je napomenuti da Appiani nije mozaik, to je najmanja pločica na svijetu, čiji je proces proizvodnje identičan onom u kojem nastaje granitna keramika.

Denim

Fleksibilan i bezvremenski traper utisnut u najmanju pločicu na svijetu novi je oblik izražavanja. Ikona stila u različitim nijansama savršeno je prilagođena zidovima i podovima.  

Libra

Stil je u vazduhu, kao atmosfera, kao koncept i prije trenutka u kojem dobije svoj fizički oblik. Dizajnu Libre klasika je suština, a upravo je stil ono što svaku liniju kolekcije čini drugačijom od drugih. Sva pažnja je u detaljima, kombinovanju sijenke sa svjetlošću, dodavanju novih dimenzija površinama i igranju s osnovnim geometrijskim oblicima.  

Metrica

Metrica definiše prostor jednostavnim oblicima i slomljenim fragmentima čuvajući magiju geometrijskih oblika. Linearnost geometrije u svim dijelovima kolekcije se prekida i ponovo počinje, stvarajući poseban ritam svjetlosti i boje. Cerchi, Incroci, Trattini i Parallele – četiri su različita uzorka u četiri boje koji se periodično ponavljaju, čineći kompoziciju.
Sticky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*