Login
or
Sign Up

Stigla je nova kolekcija iz Florima, koja “kulturno naslijeđe utkiva u sadašnjost”: Heritage Luxe

Može se reći da Heritage Luxe predstavlja primjer veličine našeg naslijeđa iz prošlosti koje je u isto vrijeme dio naše sadašnjosti.

Uzimajući inspiraciju iz plemenitih nijansi i veličanstvenih vena mermera, kolekcija Heritage Luxe prati nas na zamišljenom putovanju ka ponovnom otkrivanju umjetničkog i arhitektonskog naslijeđa neprocjenjive kulturne vrijednosti koje sada imamo privilegiju naslijediti. Od davnina, palate, skulpture i spomenici u Evropi su stvarani od obojanog mramora, koji se smatra gotovo kao oblik prirodnog ili božanskog slikarstva zahvaljujući svojim živim venama i raznolikoj paleti boja.

U skladu sa modernim vremenom, površine kolekcije imaju snažan dekorativni karakter i osavremenjuju naslijeđe evropske tradicije predlažući stilski koncept inspiriran ljepotom i klasičnim luksuzom mermera koji se stapa s dinamikom vena i boja. savremenog ukusa.

Sjećanje, naslijeđe prošlosti i najsavremeniji ukus sjedinjuju se u jednoj dimenziji u kojoj kultni predmeti i namještaj iz prošlosti koegzistiraju s najsavremenijim luksuzom modernog vremena kako bi atmosferu okoline preobrazili u nešto jedinstveno i odmah prepoznatljivo.

Kolekcija sadrži mermerne površine u hrabrim, profinjenim bojama koje daju ogromnu osobnost i karakter najekskluzivnijim prostorima. Bogatstvo boja i grafičkih detalja ovih proizvoda nalazi svoj maksimalni izraz u velikim formatima, dizajniranim da se stapaju sa sve modernijim velikim otvorenim prostorima, ili da osvijetle intimnije okruženje.

Teksture (nijanse)

Nova kolekcija se proizvodi u 6 različitih tekstura:

  • Heritage cloud
  • Heritage brown
  • Heritage emerald
  • Heritage aqua
  • Heritage flame
  • Heritage azure

Karakteristike novih modela

Proizvodi se u šest različitih formata (120×280 cm, 120×240 cm,120×120 cm, 80×180 cm, 60×120 cm), u tri debljine (6 mm, 9 mm, 10 mm) i u dvije različite završne obrade (visoki sjaj i comfort odnosno mat).

Trenutno je namijenjena isključivo za unutrašnju upotrebu, međutim imajući u vidu koncept fabrike, nike isključeno da će se ova kolekcija uskoro proizvoditi i u završnoj obradi koja je namijenjena za vanjsku upotrebu.

U galeriji u nastavku pogledajte kako izgledaju najnovije teksture, kao i njihovu primjenu u prostoru.

Sticky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*